A final d'aquest mes començaran a funcionar els nous aparells de parquímetres que controlen la zona blava de Manresa i que s'estan instal·lant al costat dels actuals. El canvi suposarà, també, una modificació del model de pagament per deixar el cotxe a l'aparcament controlat: s'haurà d'anotar la matrícula, i la màquina no emetrà cap bitllet com fins ara, sinó que es controlarà telemàticament.

Al costat de les velles màquines de parquímetres ja s'han col·locat les noves. Es tracta d'una operació que es fa per fases, però a punts com el Passeig i el Guimerà ja s'ha completat. Les velles continuen funcionant amb normalitat, i les noves encara estan tapades amb plàstics i cartrons, i desperten la curiositat dels vianants i també de la gent que vol treure el tiquet per deixar el cotxe a la zona blava.

Segons ha pogut saber Regió7, les noves màquines començaran a funcionar a final d'aquest mes. El mecanisme serà més sofisticat que l'actual.

La principal novetat del nou aparell és que té un teclat per apuntar la matrícula del cotxe en el moment de pagar per aparcar. És una pràctica que ja s'utilitza en altres poblacions.

Aquest sistema es posarà en funcionament per fases. En principi no caldrà apuntar la matrícula del vehicle fins que totes les màquines ja siguin noves. Al final d'aquest procés, però, sí que serà necessari, ja que l'aparell no emetrà cap tiquet, sinó que es controlarà el temps d'estada que s'ha pagat de forma telemàtica. D'aquesta manera no s'haurà de posar al parabrisa el tiquet que dóna ara. A través d'un sistema informàtic, els vigilants de l'aparcament controlat podran saber el temps màxim d'estada de cada vehicle a través de la matrícula.