Volien arribar molt amunt. Tot i estar a punt, no ho van aconseguir. El repte no era fàcil per als Tirallongues de Manresa, ja que s'havien marcat com a objectiu alçar una torre de set a la tercera ronda. Una construcció castellera que sempre se'ls ha resistit. Els responsables de la colla manresana volien fer la torre de set en una jornada especial. I és que ahir es va celebrar la primera diada de les colles castelleres del Bages. La cita va congregar els Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria, els castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa a plaça major de la capital bagenca. Són les quatre colles castelleres que actualment hi ha a la comarca.

"Pensàvem que estàvem preparats per fer la torre de set, però finalment no ha estat possible pels pèls", es lamentava ahir al vespre el portaveu dels Tirallongues, Jordi Clotet. Es tracta d'una construcció que no s'aconsegueix fer des de l'any 2002. A l'any 2012 es va aconseguir fer-la, però no es va descarregar. Per aquest motiu ahir hi havia molta expectació i a la plaça es va fer un silenci sepulcral quan intentaven aixecar el castell. A la primera ronda es va intentar fer un 5 de 7, però no hi va haver manera. A la segona ronda sí es va construir el 3 de 7. Els suriencs van fer castells de 3 de 7, 5 de 6 i 4 de 6. La colla de Santpedor va fer un 4 de 6, un segon castell de 5 de 6 i, finalment, un 3 de 6 amb agulles. Els Picapolls de la Gavarresa van aixecar un 4 de 6 i dos castells de 3 de 6, un dels quals amb agulles.

Un cop es van acabar els castells, es va fer una ballada de polca. "El més important és que hem reunit a totes les colles de la comarca per fer una gran trobada", explicava el portaveu dels Tirallongues ahir. La jornada va acabar una batucada al local de la colla manresana.