El govern de Manresa ha reaccionat ràpidament a les acusacions d'ERC de fer "un vestit a mida" perquè l'hipermercat Carrefour dobli la superfície que ocupa (vegeu diari d'ahir). El portaveu convergent, Antoni Llobet, ha volgut deixar clar que el canvi realment significatiu del nou pla urbanístic en relació a l'anterior és que "per ampliar el mateix nombre de metres hi ha previstes contraprestacions per a la ciutat".

Llobet lamenta que ERC continuï en la línia de no portar els temes a les taules de diàleg sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) sinó que opti per "generar confusió amb evidents desinformacions i claríssims judicis d'intencions".

El portaveu de l'equip de govern ha afirmat que Esquerra s'equivoca aportant dades "amanides de confusió per donar una sensació equivocada".

Segons Llobet, cal distingir molt bé "els fets de les elucubracions i els fets són que el nou pla urbanístic preveu el mateix nombre de metres d'ampliació que l'actualment vigent, amb la diferència molt significativa que ara es contemplen contraprestacions per a la ciutat i abans no. Aquesta és una diferència capital".

Llobet ha advertit al president d'ERC de Manresa, Marc Aloy, que s'ha equivocat "acusant de manera falsa de mentider un tècnic", en referència a les afirmacions del polític republicà que el director de la revisió del POUM, Mauro Mas, va dir públicament que el pla permet una ampliació del centre comercial d'uns 4.000m2, "una afirmació completament falsa, ja que amb la modificació dels paràmetres urbanístics, la propietat podria fer un nou edifici de gairebé 24.000 m2", segons va afirmar Aloy.