El basconavarrès Fermín Lopetegui, el primer pelegrí que va fer sencer, caminant, el Camí Ignasià de Loiola a Manresa i que s'ha convertit en tot un expert del recorregut, que ja ha fet diverses vegades, ha acompanyat recentment un jesuïta, Christian Sáenz, que està preparant el pelegrinatge pel camí d'un grup de vint persones residents a Miami (Estats Units) de cara al juliol del 2016, dins de l'Any Jubilar del Camí Ignasià. El punt final serà Manresa coincidint amb Sant Ignasi, el 31 de juliol i, també, amb el final de l'Any Jubilar del camí, que es començarà a celebrar el 31 de juliol vinent.

Lopetegui, que preveu acompanyar el grup en aquest viatge, explica que seran vuit dies de recorregut i que el novè, per Sant Ignasi, "estaran a Manresa per assistir als diferents esdeveniments que s'hi celebrin". Comenta que en aquests vuit dies es combinaran trams del Camí Ignasià a peu com a pelegrinatge i d'altres amb autocar per fer turisme. "Serà un grup heterogeni, amb persones grans i matrimonis amb fills. La majoria són d'origen cubà o descendents i pertanyen a diferents organitzacions i associacions relacionades amb els jesuïtes".

"Es recorreran etapes a Euskadi, La Rioja, Navarra i Catalunya completant a peu 108,8 quilòmetres [dels prop de 700 que té el recorregut ] i sent la darrera etapa la que va fins a la Cova de Manresa. Els pelegrins visitaran el Santuari de Loiola, l'ermita d'Antigua a Zumarraga, el santuari d'Arántzazu, Laguardia, Navarrete, Pamplona, el castell i la basílica de Javier, la catedral de Tudela, la basílica del Pilar, la Seu Vella de Lleida, Verdú, Montserrat i Manresa".