Millor Manresa va presentar el dissabte a la tarda la llista sencera per les eleccions municipals. Ho va fer a la Plana de l’Om, al costat de l’escultura “A l’ombra” del manresà Ramon Oms.

Una llista preparada per governar la ciutat que combina joventut i experiència, il·lusió i coneixement, per defensar els valors d’una nova Manresa que ha de millorar en tots els sentits. Per això Millor Manresa compta amb persones vinculades estretament als moviments veïnals, als moviments de participació ciutadana, al teixit associatiu reivindicatiu i a la causa de la joventut. Manresa necessita promoure la participació ciutadana fent consultes vinculants, apostar per uns majors pressupostos participatius, crear llocs de treball, impedir que els joves marxin de la ciutat i impulsar amb força el procés d’independència.

Rosa Maria Hernández és la única dona cap de llista en aquestes eleccions municipals i una de les prioritats de Millor Manresa serà portar les polítiques de la dona i igualtat de gènere al Ple municipal, per fer de la capital del Bages punta de llança d’una societat més justa i igualitària.

CANDIDATURA MILLOR MANRESA

1. Rosa Maria Hernàndez i Costa

Nascuda a Manresa, 48 anys. Casada i mare de dos fills. Va estudiar EGB al Col·legi Sant Ignasi i el batxillerat i COU a l’Institut Pius Font i Quer. Posteriorment va treballar al Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya a Manresa. Mai ha militat en cap partit polític, es considera una persona independent i independentista. Al gener del 2014 va entrar com a membre de ple dret de l’ANC essent vocal de la sectorial “Veïns per la Independència”. Va ser voluntària pel 9N.

2.Pere Vinyals i Ruiz

Manresa, 1964, casat i amb un fill. FP electricitat, instal·lador electricista, registre de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, actualment cap de manteniment de l’empresa Plasticbages Industrial S.L. Ex directiu del Club Gimnàstic de Manresa, actualment exercint a l’actual junta de l’Associació de Veïns de la Torre Santa Caterina. Des de els inicis dirigent de MoVeM “Moviment Veïnal Manresà” exercint com a president, i numero quatre a la candidatura a les eleccions municipals de l’any 2011.

3. Oriol Ges i Royo

Nascut a Manresa, 24 anys. Va cursar el Batxillerat a l’Institut Lluís de Peguera i ha estudiat la carrera d’Economia a la UAB. Actualment treballa en el sector de la consultoria empresarial. Activista per la independència, va col·laborar amb l’organització de les consultes populars de Súria i Manresa Decideix. Des del 2010 és adherit a Solidaritat Catalana. A finals del 2012 es va fer membre de ple dret de l’ANC a Manresa i a mitjans de 2014 va ser un dels fundadors de l’Assemblea Nacional de Joves independentistes a la comarca del Bages, ja que considerava necessari activar un grup de joves independentistes per la consulta del 9N.

4. Josep Lluís Gozalbo i Fuertes

Nascut a Nules (País Valencià), 58 anys, i veí de Manresa des del 1989. Casat amb dos fills. Llicenciat en Història Contemporània i en Filologia. Professor de Llengua i Literatura catalana a l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. Regidor d’esports de l’Ajuntament de Manresa (2003-07) per ERC. Soci d’Òmnium cultural i afiliat al sindicat de docents Ustec. Membre actiu de Manresa Decideix. Actualment és membre de Reagrupament Independentista i de l’ANC-Manresa on ha exercit de secretari en el període 2011-13. Va ser voluntari el 9N.

5. Lydia Calderer i Alberola.

Nascuda a Manresa el desembre de 1995. Estudiant d’un doble grau d’Economia (UAB) i Dret (UNED). Ha fet pràctiques com administrativa, secretaria i ajudant al bufet d’advocats Miguel Herreros Advocats (Manresa). Ha dedicat diversos estius al voluntariat social.

6. Jordi Porcel i Juez

Té 29 anys. Llicenciat en Ciències de l'activitat física i l'esport, Màster Professional en Alt rendiment en Esport d'equip a l'INEC. Ha sigut gerent de TELEPERRITO. Monitor de fitness i Personal training al gimnàs CUBE, Virgin Active i Gimbe. Entrenador del futbol base del R.C.D.Espanyol, l'escola del F.C.Barcelona i C.E.Manresa. Coordinador del F.C.Joanenc. Director de l'empresa d'esdeveniments esportius e-sports. Adherit a MoVeM.

7. Arnau Padró i Olivet

Nascut a Manresa fa 28 anys. Va cursar el Batxillerat a l’Institut Lluís de Peguera i ha estudiat la carrera d'Enginyeria Informàtica i el Màster en Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat a la UAB. Actualment treballa com a programador en una empresa de tecnologies de la parla de Barcelona. Va ser monitor del MIJAC de la Sagrada Família durant 6 anys. Va col·laborar a Manresa Decideix per l'organització de la consulta sobre la independència de l'any 2010 a la ciutat. Membre de Solidaritat Catalana des de la seva fundació el juliol del 2010. Col·laborador de la plataforma Catalunya Diu Prou per impulsar la sobirania fiscal i fundador de la plataforma comarcal Sobirania Fiscal Bages.

8. Josep Maria Massip I Frescolíb

Pare d’un fill. És cap de producció d’una empresa multinacional automobilística a Manresa. Adherit a Reagrupament independentista.

9. Olga Rodríguez Pérez.

Actualment està casada i té dos fills de 14 anys. Es va adherir a Solidaritat Catalana per la Independència l'any 2012. Actualment treballa de dependenta.

10. Fina Forgas i Puig

Nascuda a Barcelona, el 15 de febrer de 1954. Casada, amb dos fills. Va estudiar "Comerç" i Francès, treballant 10 anys a la Llibreria Catalònia de Barcelona. L'any 1979 es vaig traslladar a viure Manresa. Des de molt jove sempre ha volgut una Catalunya Independent. Des de juliol 2010 està adherida a Solidaritat Catalana i té moltes ganes de treballar per construir una MANRESA MILLOR.

11. Dani Pérez i Clarena

Té 26 anys, és llicenciat en ADE per la UB i màster Producció i Innovació Industrial, becari de màrqueting en una empresa tèxtil, professor particular i assistent en un alberg a Irlanda. Les seves aficions són la lectura d'assaig i llibres de història, polí tica i economia, practicar l'escalada i realitzar caminades o "running" amb ple contacte amb la natura. Membre de MoVeM.

12. Carles Chavarria i Odena

Està casat i té dos fills de 27 i 20 anys. És empresari del ram de la serralleria i té una petita empresa ubicada a Manresa des de fa 55 anys, dirigida conjuntament amb el seu fill, al qual li correspon la tercera generació familiar al capdavant. És Coordinador local de Solidaritat Catalana Manresa.

13. Carme Baró i Huguet

Nascuda a Manresa el 4 de juliol de 1955. Mestra de l’Escola Flama des de fa 36 anys i mare de dos fills. Membre de la Plataforma per la Llengua i de Reagrupament Independentista. Sempre he treballat per una escola activa i pel futur de les noves generacions. De sempre ha defensat la nostra cultura i la nostra llengua i creu que la independència del nostre país és possible. Va ser voluntària el 9-N.

14. Josep Selga i Brunet

Nascut a Manresa l’any 1959. És advocat i gestor i assessor d’empreses. Coordinador Comarcal de Solidaritat Catalana al Bages. Membre d’Òmnium cultural i Fundació Independència i progrés.

15.Carme Porras i Cubillo

Nascuda a Burgos el 1950, es traslladà a Manresa el mateix any. Té un fill. Estudis de sociologia i treball social. Durant 28 anys ha dirigit un centre de formació a Manresa. És membre de l’ANC.

16. Daniel Díaz i Luque.

Nascut a Sant Vicenç fa 47 anys, fa 10 anys que viu a Manresa. És autònom i mecànic de motos. Pertany al Comitè tècnic d’àrbitres de futbol. És membre de Xàldiga i de la colla castellera Tirallongues. S’uneix a la candidatura Millor Manresa per un projecte de futur. Adherit a MoVeM.

17. Jordi Grau i Latre

Nascut a Castelladral, al Bages, va viure més de 30 anys a Terrassa.

Des de fa 28 anys viu a Manresa. És químic i Graduat a l’Escola d’ Enginyeria de Terrassa. Metge. Graduat a l’Universitat Barcelona. Especialista en Cirurgia General i Angiologia i Cirurgia Vascular per l’ Hospital Clínic i Provincial de Barcelona. Va treballar al Centre Hospitalari de Manresa i després de la fusió a Althaia des de 1984. Afiliat a Solidaritat per la Independència des de la seva fundació.

18. Anna Maria Pradera i Servat

Infermera jubilada, 66 anys. Àvia independentista, és Diplomada Universitària en Infermeria. Tècnica Ortopèdica. Postgrau en Atenció Primària. Durant 25 anys va treballar al CAP Bages, 5 anys al CAP Manso de Barcelona i 15 al del Poble Sec. Membre activa de l’ANC.

19. Jordi Preñanosa i Serra

Nascut fa 22 anys. De l’any 2005 al 2013 va estar estudiant a AMPANS. Primer va començar a l’escola Jeroni de Moragas on feia ESO adaptada i l’any 2012 va estar al Centre Ocupacional la Llum on es preparava per a una futura feina. El Desembre de 2013 va entrar a treballar a TLB on actualment grava i fa fotos d’actes culturals de Manresa i comarca. També ha dut a terme dues exposicions dedicades amb el tema de la meteorologia i la cultura popular de la comarca. La seva vida es la fotografia i també he fet diferents cursos a foto art. Independentista independent.

20. Anna Martín i Lòpez

Nascuda fa 63 anys a Alcalà del Rio (Sevilla), fa 55 anys que viu a Manresa. Comercial del moble. Casada i amb un fill. Membre de Solidaritat Catalana. S’uneix a la candidatura perquè és el que fa falta al país.

21. Maurici Santamaria i Cots

Nascut a Manresa el 1959. És dissenyador i empresari en el sector de la construcció. Implicat en el món polític des del 2010 en veure que tot és possible, però cal ser-hi.

Ha estat membre de Solidaritat els anys 2010-2011.

Membre actiu de l’ANC de Manresa i Comarca.

Membre actiu al grup Sobirania Fiscal del Bages.

22. Cristina Puig i Puig

Nascuda a Barcelona, 1978, casada. Viu a Manresa des de l'any 2003. És diplomada en Fisioteràpia per la EU Gimbernat (UAB), Màster en Prevenció de Riscos Laborals i FP Tècnic en Radiodiagnòstic. Ha dedicat la major part de la seva vida laboral a la fisioteràpia geriàtrica. Va col·laborar amb la candidatura de MANRESANS (MNRS) a les municipals del 2011.

23. Maria Teresa Amú i Vente

Treballadora immigrada originària de Colòmbia. té 38 anys, estudis d'auxiliar sanitària i actualment estudia un grau mitjà sociosanitari.

24. Marcel·lí Canet i Perales

Té 75 anys i està jubilat. Històric militant independentista, és pare de dos fills i avi de tres néts. Membre de l’ANC.

25. Ramon Payàs i Capell

Nascut a Manresa fa 67 anys. Jubilat. Ex empleat de la difunta Caixa Manresa. Coordinador Territorial de Reagrupament de la Catalunya Central. President de Reagrupament Bages.

Suplent 1.Carme Navarro i Martínez

Té 48 anys. Està casada i té dos fills. Es va fer simpatitzant de Solidaritat fa un parell d'anys i ha volgut participar en aquest nou projecte de Millor Manresa, perquè creu que és necessiten aires de canvi. Creu que el conjunt de persones que formen aquesta coalició estan totalment compromeses amb el nostre país i amb la seva independència.

Suplent 2. Jordi Borràs i Alabern

Nat a Manresa l’any 1976, on ha viscut tota la vida, tret d'1 any i 1 mes vivint i treballant a Alemanya. Té la carrera de Filologia catalana i ha ensenyat català a adults durant 10 anys; ara fa algunes classes particulars. També he fet de mosso de magatzem i d'altres feines semblants, alguns estius durant la carrera i a Alemanya.

He estat membre actiu de Reagrupament, de Manresa Decideix, i de Solidaritat Catalana per la Independència. Entre d'altres accions, ha repartit tríptics per la catalanitat del País Valencià a València ciutat i en pobles prop de Castelló. És soci de diverses entitats culturals dels Països Catalans.

Suplent 3. Judith Clarixa Valecillos i González

Nascuda fa 45 anys a Veneçuela. Fa 14 anys que viu a Manresa. Té dos fills. Llicenciada en infermeria, treballa a la Vall d’Ebron.

Suplent 4. Estanislao Herráiz i Casas

Pare de dos fills, jubilat de la mineria i expresident del Club d'Escacs Manresa.

Suplent 5. Maria Montserrat Rosell i Servitje.

55 anys, mare d’una filla. És Administrativa. Creu amb el projecte de Millor Manresa perquè el poble organitzat pot anar endavant.