L'ampliació de l'hipermercat Carrefour, i la polèmica que ha generat la interpretació de la mateixa entre CiU i ERC, no va passar per alt en la jornada tècnica organitzada ahir al vespre sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El director del document, Mauro Mas, hi va fer esment per mirar d'aclarir conceptes. No va aportar la xifra dels m2 que suposaria aquesta ampliació.

La jornada tècnica la van organitzar de manera conjunta la Cambra de Comerç, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Intercol·legial Tècnica del Bages-Berguedà, un organisme que agrupa col·legis i entitats professionals d'àmbit tècnic. Va aplegar una seixantena de persones, entre les quals força arquitectes.

Mauro Mas va ser l'encarregat de resumir el document del POUM. Va procurar passar per alt temes que ja s'han debatut, la majoria dels quals per mitjà d'aquest diari, com el de les sotateulades, la Trama Urbana Consolidada i, el darrer, el del Carrefour. Va explicar al respecte que van ser els responsables de l'hipermercat els que es van adreçar als redactors del POUM per manifestar-los el seu interès per ampliar en superfície aquest gran supermercat situat al polígon dels Trullols. El nou pla respecte al vigent fa un salt del 30 al 60% de l'ocupació en planta baixa. Mas va apuntar que se'ls va concedir pensant en les contraprestacions a nivell de mobilitat que haurien d'oferir a canvi.