Els caps de llista de Convergència i Unió, Valentí Junyent; Esquerra Republicana, Pere Culell; la CUP, Jordi Masdeu; i Millor Manresa, Rosa Maria Hernàndez, van signar ahir el seu compromís amb el procés independentista, una iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Al migdia cadascun d'ells va signar el document de l'ANC, que considera que els ajuntaments són cabdals per "donar fortalesa, legitimitat i suport" a la constitució d'una república catalana. L'acte es va fer a la plaça Major.

Segons va assegurar el dirigent de l'Assemblea a Manresa Josep Camprubí, l'objectiu de l'ANC és "promoure i reforçar la unitat dels partits per avançar conjuntament en el procés. Ara és més important que mai la unitat", va insistir. Per això "actes com aquests l'ajuden a visualitzar-ho". Va admetre que no és fàcil, però que el veritable valor cal buscar-lo en la "unitat en la diversitat".

Junyent, Culell, Masdeu i Hernàndez es van comprometre que en el cas de ser escollits regidors o alcalde o alcaldessa proposin al primer ple ordinari ratificar la pertinença de l'Ajuntament de Manresa a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI); a promoure que les eleccions del 27-S tinguin un caràcter plebiscitari; que l'alcalde es posi a disposició del govern després del 27-S i que participi a l'Assemblea de Càrrecs Constituents en el cas que es doni la circumstància que el govern central intervingui el govern autonòmic.