El col·lectiu d'anarquisme social i organitzat Embat considera que cap de les candidatures que es presenten a les municipals pot capgirar, des de les institucions, la crisi política, social i econòmica del país i de la ciutat. Per això proposa crear una nova institució que anomenen municipi lliure que es gestionaria a través d'una assemblea ciutadana de moviments populars.

Representants d'Embat van explicar ahir que actualment "la gent no pot decidir el seu futur, sinó que ho fan altres per ells", i que per això proposen la creació de l'esmentada assemblea perquè "sigui el poder popular qui abordi les problemàtiques de la ciutat i prengui decisions", segons Josep Lluís Martínez, Miquel Gómez i Rat Sala.

Serveis municipals

Entre les opcions que proposen hi ha la de remunicipalitzar tots els serveis, com el de l'habitatge, la recollida d'escombraries o bé el transport públic. Per a Martínez, el seu manteniment és actualment insostenible per a la ciutat.

També plantegen un pla d'habitatge públic, una veritable recuperació del nucli antic i anar cap a la sobirania alimentària i energètica de la ciutat.

Per a Martínez, "es desastrós que un municipi no tingui capacitat de finançament, de potenciar els serveis que necessita i de fer front a les demandes dels ciutadans". I això és el que li passa a Manresa, diu.

Per debatre aquest programa Embat ha programat tres xerrades que es faran els dies 7, 14 i 21 de maig a les 7 de la tarda al local del carrer Escodines, 21. Es parlarà de mesures econòmiques per a la municipalització de l'economia i sobirania alimentària i energètica; la Manresa del futur pel que fa a urbanisme, i mesures polítiques i reorganització de la ciutat per avançar cap a un municipi lliure.

A més a més pel dia 13 de juny ha convocat una assemblea ciutadana de moviments socials