Promocionar el Camí Ignasià. És la finalitat del conveni de cooperació que han signat aquesta setmana Manresa i els altres set municipis del tram català del camí que uneix Loiola, al País Basc, i la capital del Bages, passant per la Rioja, Navarra i Aragó.

La voluntat és estructurar una xarxa de municipis per on transcorre aquesta via singular per convertir el Camí de Sant Ignasi en una ruta cultural europea i, així, accedir a fons europeus que permetin impulsar la seva promoció de cara al 2022, quan farà 500 anys de l'arribada d'Ignasi a Manresa pel vial recuperat fa quatre anys.

La signatura es va fer en una reunió a la Paeria de Cervera amb la participació del seu alcalde i dels de Bellpuig, Castellolí, Castellbell i el Vilar, Ribera d'Ondara, Verdú i Manresa, Valentí Junyent; i el tinent d'alcalde d'Igualada, Jordi Riba. També han signat el conveni Josep Lluís Iriberri, director general de l'Oficina del Camí Ignasià; i Ramon Sanllehí, director de la Fundació Cova Sant Ignasi. A partir d'ara s'hi afegiran els municipis d'Azpeitia, Alcarràs, Castellgalí, Castellnou de Seana, el Bruc, Jorba, Lleida, Palau d'Anglesola, Tàrrega i Veciana. I també el Patronat de la Muntanya de Montserrat i ARSA, empresa gestora del monestir de Montserrat.