L'empresari manresà Llorenç Juanola ha estat escollit el nou president del Montepio de Conductors durant l´assembleava celebrada aquest dilluns i agafa el relleu de Joan Bertran, que ha estat al capdavant de l´entitat ens els darrers vuit anys (període màxim que contemplen els estatuts de la mútua).

En el decurs de l´assemblea es va fer una anàlisi del darrer exercici i un avenç de previsions per al 2015, un any que el Montepio contempla tornar a beneficis. Bertran va exposar que s´havien pres mesures per evitar el declivi de l´entitat amb un entorn de crisi complicat i fer que pugui ser competitiva.

El nou president va parlar de la competència dels grans grup bancaris que s´han convertit en operadors de tot tipus d´assegurances i va reivindicar la fortalesa que poden tenir les poden tenir les organitzacions petites. «Sóc dels que penso que ser petit ha de ser sinònim d´eficiència i de qualitat», va dir.

Juanola també va deixar constància del seu perfil de persona implicada en el teixit associatiu de la ciutat. Va dir que «des d´aquesta perspectiva fa uns mesos que diferents persones, a les portes d´un nou cicle electoral al Montepio, em van plantejar optar a la presidència. El repte era i és important, però el vaig acceptar perquè sabia i sé que la junta directiva és potent i perquè els professionals faran tot el que calgui per tirar endavant l´entitat».

Amb la renovació de president, també s´han incorporat set nous directius: Miquel Cols Guitart, Miquel Pujols Cortés, Jordi Sala Masip, Josep Almirall Bajona, Ramon Baraldés Borràs, Alfonso Sánchez Sánchez, Joan Puigmartí Fainé.