Valentí Junyent (CiU) i Pere Culell (ERC) van signar ahir l'acord que enceta una fórmula de govern inèdita a Manresa.

L'acord fet públic ahir permet als republicans posar el seu segell en l'acció de govern de Convergència durant els pròxims 4 anys sense entrar a formar part del cartipàs municipal, al mateix temps que deixa oberta la porta a la seva incorporació "si escau".

S'han acordat mesures en polítiques socials i per a la igualtat, la participació ciutadana, la promoció econòmica, l'impuls al nucli antic i la millora de la mobilitat i l'espai públic.

Es crearà un grup de treball pressupostari que analitzarà l'evolució dels ingressos i les despeses, o sigui que hi hagi diners per tirar endavant les mesures que consideren irrenunciables -el que també significa que tindran informació puntual si no poden ser dutes a terme per manca de recursos.

CiU tindrà l'alcalde i els regidors i el compromís signat que els republicans garantiran l'estabilitat del govern de la ciutat. Els 9 vots dels regidors de CiU més els 7 d'ERC sumen 16 dels 25 regidors del consistori, una amplíssima majoria.

En tots els aspectes que no afectin l'acció de govern ni l'acord d'estabilitat, i en els àmbits en què no s'hagi arribat a un consens en els grups de coordinació i de treball, tant CiU com ERC tindran plena llibertat d'acció política i de posicionament.

Tenint clar que el camp d'acció d'un govern és molt ampli i que CiU amb 9 vots pot articular majories puntuals alternatives amb la resta de formacions polítiques -CUP, PSC, C's i Democràcia Municipal- el nou mandat 2015-2019 pot ser molt polític.