Els vots de la CUP en l'acte d'investidura d'aquest dissabte a Manresa han estat declarats nuls. El motiu és que anaven dirigits a persones que no es presentaven com a alcaldables. El partit ha fet una proposta plena de simbolisme. Aquests eren els tres noms que proposava la CUP:

Joana Picoy, una de les protagonistes de la vaga de la fàbrica Nova de l'any 1946. Després d'anys de reclamacions, les treballadores es posaren en vaga per defensar els seus drets. Al cap de 6 dies la Guàrdia Civil va tancar les treballadores a la fàbrica, però elles es van seguir negant a treballar. Al setè dia, l'empresa va cedir, i les treballadores van aconseguir assegurar les seves demandes.

Mustapha El Marrakchi, manresà que va morir amb 34 anys en estranyes circumstàncies i sota custodia policial l´any 2011. El Musta va ser detingut en una d´aquelles identificacions selectives que diuen que no existeixen. Era manresà com qualsevol de nosaltres, però s´havia d´amagar dels controls policials per no ser deportat. Segurament, si el Mustapha fos viu, a dia d´avui, seguiria sent un manresà de "segona", i per tot això el proposem com a alcaldable.

Antònia Guitart i Orriols, dona obrera nascuda l'any 1888, va venir a viure en un pis del barri del Guix al 1925. Des de la reraguarda de casa seva va fer suport a la lluita antifranquista dels anys 40 i 50. Treballava conjuntament amb tota la família portant menjar als punts per on havia de passar el seu fill conduint els grups de trànsit cap a les muntanyes. L'any 51, quan buscaven en Marcelí Massana a casa seva, van empresonar a tota la família. A finals de la dècada dels 50 va morir de càncer. Els tant els seus fills com el seu nét, varen seguir lluitant des de les files de la CNT