El cap de grup del PSC, Felip González, va aprofitar la seva primera intervenció com a regidor de l'Ajuntament de Manresa per retreure a ERC que se situï en una posició "per fer d'oposició i de govern segons convingui".

González va dir als republicans que hi ha al davant 4 anys per comprovar com funciona aquest sistema que vol "dir missa i tocar campanes alhora. Per fer de govern i d'oposició segons convingui", i va afegir "perquè, recordem-ho, doctor Culell, el que avui elegim ho triem per 4 anys".

El polític socialista es va mostrar ansiós de veure " si un govern acostumat els darrers 4 anys a compartir debats i decisions només quan els hi era imprescindible, sabrà tenir la cintura suficient" per mantenir viu el pacte.

González va assegurar que per tal d'haver fet possible una entesa de les esquerres, "els socialistes estàvem disposats a cedir. Assumir part del programa dels altres, propostes fins i tot més agosarades que les nostres. Hi hauríem apostat decididament. Amb els seus pros i contres, però no hauríem defugit de ser-hi. I ser-hi, amb totes les conseqüències".

Un cop descartat el PSC de qualsevol combinació, González va afirmar que tocava començar de zero i exercir el paper que pertoca a l'oposició: "el de proposta activa, control del govern i, és clar, també de proposta i control de la part del govern que compartirà amb nosaltres seients a l'oposició. Sona un pèl estrany, però de moment la cosa queda com queda".

González va jurar el càrrec i Mercè Cardona i Joaquim Garcia el van prometre.