El representant de Democràcia Municipal (Podem Manresa), Dídac Escolà, es va votar a si mateix en el procediment per a l'elecció de l'alcalde. Va obrir el torn d'intervenció de les sis formacions polítiques amb representació municipal en l'ordre invers al nombre de vots obtinguts el 24 de maig presentant-se com l'alternativa política que posa "el peu de la ciutadania a la porta de les institucions".

Escolà va fer públic el compromís de la seva formació en favor de totes les persones que estiguin disposades a concebre la política des d'una nova òptica. Un nou enfocament basat en la transparència, la participació i la priorització absoluta de les necessitats socials de la ciutat.

El representant de Democràcia Municipal (Podem Manresa) va assegurar que treballaran colze a colze "en totes aquelles propostes que sense pegats ni mitges tintes tinguin el vessant social que permeti recuperar l'empoderament ciutadà i la dignitat que mai ens haurien d'haver robat".

I va afegir que "ens trobareu al costat de totes aquelles denúncies que busquin que surti a la llum l'opacitat institucional i els tractes clientelars". Es va comprometre a treballar "amb un peu a l'Ajuntament i 50 peus més al carrer, que és on es fa la política real de cada dia". Va reconèixer que la seva formació ha comès errors però "n'aprendrem perquè no som polítics, som persones que demostren que les institucions no han de ser un gueto endèmic per a gent que ha fet de la política una carrera professional". Va reiterar que tota la seva feina, imaginació i coratge estarà al servei dels ciutadans.