Recórrer els escassos dos quilòmetres entre el Guix i la sortida a l'Hospital de Sant Joan de Déu, a la variant de Manresa, es va convertir ahir al migdia en un suplici de més de vint minuts parant i arrancant a pas de tortuga.

Les obres d'asfaltatge de la carretera, que s'ha ampliat a dos carrils per sentit, i la col·locació d'una mitjana han originat importants retencions els últims dies. Bàsicament en direcció a Sant Vicenç de Castellet i Barcelona. Trànsit té previst que al llarg de la setmana que va del 29 de juny al 5 de juliol es vagi posant en servei de forma definitiva. Ahir la situació es va normalitzar a mitja tarda. Els treballs per asfaltar els quatre carrils nous, entre Bufalvent i el Guix, ja s'han acabat. Ara faltarà la senyalització horitzontal.

Ahir la situació es va agreujar perquè van tallar l'accés a la rotonda que dóna als Trullols, de forma que l'únic sortida per accedir a Manresa era la del carrer Viladordis, que a les hores punta va quedar atapeït, i la que va cap a l'hospital de Sant Joan de Déu, a la Balconada. Era impossible accedir a la ciutat o bé als Trullols pels circuits habituals. A més a més la carretera es tallava puntualment a l'únic carril obert a tot el trànsit perquè poguessin treballar les màquines que estaven asfaltant la carretera.

Cues cap a Sant Vicenç

Les cues s'han originat aquests dies als carrils en direcció a Sant Vicenç de Castellet i Barcelona. Carreteres va advertir que amb motiu dels treballs de pavimentació i de la instal·lació de la mitjana s'evités el màxim possible circular per la variant, tot i que s'han habilitat recorreguts alternatius. Tot i així no s'han evitat les retencions.