L'Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa convoquen la desena edició, en la categoria adulta, del concurs de fotografia "Viatgers Manresans". El certamen consisteix en captar amb la càmera llocs, aspectes i activitats de lleure dels viatges i sortides que es realitzin durant l´estiu.

Igualment i per tercer any consecutiu s´incorporen les categories per infants, de 6 a12 anys, i el Concurs amb dispositius mòbils a través de l´aplicació Instagram (hashtag #viatgers2015) adreçada a participants de totes les edats.

Presentació de les obres

Les fotos es poden presentar del 2 al 25 de setembre, o bé enviar-les per correu o missatger amb els ports pagats a: Centre Cívic Selves i Carner; (c/ Bernat Oller, 14-16. Tel. 938727477, tardes); Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50. Tel. 938725454); Viatges Martí (c/ Pompeu Fabra, 9. Tel 938724077); Viatges Concord (Pg. Pere III, 53. Tel 938746152); i Viatges Masanés, (c/ Born, 6. Tel. 938724888).

Cada concursant podrà aportar fins a tres obres inèdites en un format de 40 x50 cm en vertical i muntades sobre paspartú, amb mida d´imatge lliure. S´accepta qualsevol tècnica excepte els fotomuntatges. L´ajuntament no es responsabilitzarà dels drets d´imatge de les persones que puguin sortir en les fotos.

Concurs popular Instagram #viatgers2015

Pel que fa al Concurs Popular #viatgers2015, cal pujar les imatges a Instagram a través d´un telèfon mòbil Iphone o Android, amb el hashtag #viatgers2015 i posar un títol a la fotografia. El jurat escollirà la millor fotografia d´entre les tres que hagin obtingut més "m´agrada".

S´entregaran 5 premis

Es lliuraran dos premis de Viatgers Manresans de la categoria adulta. El primer és una estada de 8 dies i 7 nits a Tenerife (Hotel Bahía Príncipe) per a 2 persones amb règim de tot inclòs (sense bitllets d'avió). Valorat en 1000 €. El 2n premi consisteix en 2 passatges d´ avió de Vueling a qualsevol destinació europea (taxes no incloses ). Valor econòmic en funció de la destinació. Pel que fa la categoria infantil, el 1r premi consisteix en una càmera fotogràfica digital de 5 megapíxels, zoom digital amb 8 augments; val per a impressió i gestió del color de la fotografia guanyadora (60 x100 cmmuntat sobre foam), maleta de viatge semirígida RONCATO. Valorat en 340 €. El 2n guardonat rebrà un lot de productes Abacus; rellotge digital ASICS; motxilla escolar EASTPAK i val per a caixa regal amb activitats en família ERGOSUM. Valorat en 260 €. Quant al concurs Popular #viatgers2015, el guanyador rebrà el següent premi: pal selphie amb bluetooth, 2 entrades de Platea Jove i val familiar (2 adults i 2 infants) per a la visita "Descobrim el monestir en família a Món St. Benet"), valorat en 67 €.

Lliurament dels premis

El lliurament dels premis de Viatgers Manresans (categoria adults) i #viatgers 2015 es farà el dimarts 29 de setembre a les 19.30 h al Centre Cívic Selves i Carner. Per la seva banda, els premis de la categoria infantil s´entregaran el dijous 1 d´octubre a les 18.00 h al Casal de les Escodines.

Retorn de les obres no guanyadores

Les obres no guanyadores es retornaran entre el 2 i el 30 de novembre al Centre Cívic Selves i Carner (categoria adults) i al Casal de les Escodines entre el 31 d´octubre i el 27 de novembre (categoria infantil).

Objectiu

L´objectiu del concurs és incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d´estiu i de viatges i promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic i creatiu. En el cas dels més menuts es vol incentivar l´afició per la fotografia per tal de posar en pràctica l´observació darrera una càmera dels indrets visitats amb la família o plasmar les activitats de lleure.

Exposicions de les obres presentades

Les obres presentades a concurs es podran veure al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d´adults) del dimarts 29 de setembre al 30 d´octubre (tardes de dilluns a divendres de16 a 21 h) i al Casal de les Escodines (categoria infantil), entre l´1 i el 30 d´octubre (matins de 9 a 14 h i tardes de16 a 21 h).

Aquest concurs compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Mont Sant Benet, Viatges Masanés, Juanola Photomaton, Viatges Martí, Kursaal, Franquesa, Villaplana Estudi fotogràfic, Abacus, Copèrnic, i Ergosum.