Un aspecte destacat de les al·legacions al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa que estan preparant la Cambra de Comerç i Unió de Botiguers i Comerciants és la seva oposició que el nou marc urbanístic faciliti a Carrefour obrir unes grans galeries comercials al costat de l'hipermercat del sector dels Trullols.

El president de la UBIC, Jaume Pont, assegura que si el Carrefour vol ampliar la superfície d'hipermercat "no afectaria gaire, però si el que pretén és fer unes grans galeries comercials aquí sí que hi hauria un perjudici per al comerç del centre". Pont creu que aquest tema afecta directament el model que es vol per a Manresa i no només en l'àmbit comercial sinó de vida ciutadana.

Alerta que no és el mateix un model de botigues petites cèntriques especialitzades que facin ciutat i creïn ambient que una gran concentració comercial a l'extraradi, molt ben comunicada, amb abundant aparcament gratuït i que frueixi d'unes condicions que fins i tot facin plantejar-se a firmes implantades al centre de la ciutat si seria millor marxar als afores. La conseqüència seria "anar desertitzant el centre".