Deu fets que han marcat la història de Manresa des del punt de vista polític, social, econòmic, cultural o urbanístic protagonitzen la sèrie d'estiu que signa l'historiador manresà Francesc Comas, que des del 2006 publica a Regió7 la secció setmanal "Històries del Bages", al suplement Revista.

Els fets que ompliran la sèrie estiuenca, que arriba a la desena edició, han estat escollits a criteri de l'autor amb l'objectiu de recollir la majoria dels episodis més significatius per a la capital del Bages. Regió7 els oferirà a partir de la setmana entrant, cada diumenge. El primer el protagonitzarà la construcció de la basílica de la Seu, seguit per l'obra d'enginyeria de la Sèquia; el pas de sant Ignasi de Loiola per Manresa; el segle XVIII, un segle de prosperitat; la guerra del Francès i l'incendi de la ciutat; l'arribada de la modernitat amb el tren, el 1859; les Bases de Manresa, bressol del catalanisme polític; la Guerra Civil Espanyola; l'expansió de la ciutat i la creació dels nous barris i, finalment, les noves comunicacions de Manresa.

Nascut a Manresa, Comas és llicenciat en Geografia i Història i ha treballat com a professor de primària i de secundària en escoles de la ciutat i de la comarca. Va formar part de l'equip docent de l'Escola de Mestres de Manresa (UAB) i dels cursos de reciclatge de català per a mestres. També ha exercit la docència a la FUB. És autor i coautor de llibres de text de primària, secundària i batxillerat, i de materials didàctics més específics. Ha escrit més d'una vintena de llibres sobre Manresa i la comarca, els darrers dels quals, centrats en temàtiques i en institucions i entitats de la ciutat. Els últims anys hi ha incorporat el llibre dels 25 anys del mercat de Puigmercadal, el dels 40 anys del Bàsquet Manresa, el dels 700 anys del Gremi de Constructors d'Obres de Manresa i Comarca i, enguany, el dedicat al pintor manresà Josep Vila Closes, titulat Vila Closes. Un home i un artista lliure, signat amb Pere Sobrerroca. També és un guia habitual de les visites històriques que s'organitzen a la ciutat, com les dedicades a la petja del 1714. És membre de la Fundació Independència i Progrés.

Fins ara, en les sèries d'estiu ha parlat dels barris de Manresa, de la nomenclatura dels carrers, d'edificis amb història, dels manresans il·lustres, de la història d'alguns vials, de les festes manresanes (que van protagonitzar la sèrie estiuenca durant tres anys) i dels mercats i comerç de la ciutat.