El regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, encapçala la delegació de l'Ajuntament de Manresa a Azpeitia (Guipúscoa) per participar en el I Fòrum del Camí Ignasià, unes jornades tècniques que tenen per objectiu donar a conèixer la gestió turística del camí ignasià a Euskadi, així com el projecte estratègic Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l'estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa.

Les activitats es van iniciar ahir al santuari de Loiola amb la presentació del camí ignasià i la seva importància com a producte turístic amb la participació d'Arantza Madariaga, directora general de Basquetour-Agencia Basca de Turismo; i Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme.

El fòrum continua avui amb les jornades tècniques, on la delegació de l'Ajuntament de Manresa explicarà el projecte estratègic Manresa 2022, una intervenció que anirà a càrrec de Sònia Puyol, coordinadora del projecte; i Esperança Holgado, cap de la Unitat de Turisme i Promoció de la ciutat.

A la mateixa jornada es presentarà la ponència "El pelegrinatge com a experiència turística: motivacions i percepcions del pelegrí ignasià" dirigida per Marina Abad, professora de la facultat de Ciències Socials i Humanes de la Universitat de Deusto.

Hi haurà també altres ponències com la de "Montserrat i el camí ignasià", que anirà a càrrec de Josep Altayó, director general d'Agrícola Regional SA, l'empresa que gestiona el complex turístic de Montserrat i la del pla director "Camino Ignaciano en Euskadi".