Durant el primer semestre d´aquest any hi ha hagut 12 desnonaments a Manresa, segons va avançar ahir el regidor d´Habitatge de l´Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet. El 2014 n´hi va haver 36. La col·laboració amb els estaments judicials és important per tenir dades sobre les necessitats del parc d´habitatges, va afirmar.

Dels 36 desnonaments del 2014, 27 eren de pisos de lloguer que els seus inquilins no podien pagar, i en 9 casos no podien fer front a la hipoteca. Dels 12 desnonaments que hi ha hagut aquest any, 10 eren de lloguer i 2 d´hipoteques.

Segons Llobet, fa 2 o 3 anys la proporció era inversa, i gairebé tots els desnonaments «eren execucions hipotecàries». Ara aquesta situació ha canviat i les respostes s´han d´adaptar. Per a Llobet, s´estan recopilant aquestes i d´altres dades per trobar solucions.

Llobet va afirmar que «aquest regidor es compromet que no començarà a dir que és molt difícil. És un tema massa seriós i massa greu. No n´hi ha prou. Fins que no puguem donar una resposta no n´hi haurà prou».