El servei d'hemodiàlisi del Centre Hospitalari ha estat tres setmanes sense aire condicionat, fet que ha provocat les queixes tant dels pacients que s'han de sotmetre al tractament com del personal sanitari. L'avaria, que ha més a més ha coincidit amb l'onada de calor, ja s'ha solucionat.

L'hemodiàlisi és el tractament al qual s'han de sotmetre aquelles persones a qui no els funcionen els ronyons. Una màquina substitueix la funció d'aquest òrgan. Han de fer 3 sessions a la setmana, que normalment són de 4 hores per treure els líquids del cos que no expulsen els ronyons, i també impureses de la sang. Cada dia els fan 3 torns i en cadascun d'ells hi ha una vintena de pacients, de forma que al cap del dia hi passen una seixantena de persones.

Rosa Maria Vidal és usuària del servei. Ha explicat a Regió7 que aquests dies han patit molt. "Tothom es queixava", inclòs el personal sanitari del servei. També que tothom portava ventalls de casa per intentar treure's la calor del damunt com fos.

Com que els ronyons dels qui han de fer aquest tractament no funcionen, no poden beure perquè retenen líquids, amb la qual cosa "aquests dies han sigut durs".