Un brou inspirat en el que devia prendre sant Ignasi en el seu escudeller i un dolç ignasià que estan preparant els flequers de Manresa. I la recuperació del vi bullit, una beguda autòctona i característica del Pla de Bages que s'ha perdut amb els anys. Són tres productes que s'oferiran als futurs pelegrins que arribin a la capital del Bages pel Camí Ignasià.

El brou, el vi bullit i el dolç són la punta de l'iceberg del Pla de Gastronomia Manresa 2022, impulsat per l'Ajuntament i que coordina la Fundació Alícia. La presentació es va fer ahir al vespre, al claustre del Museu Comarcal (vegeu el text del costat), on els assistents van poder tastar dues versions del brou, un vi bullit i el dolç, i puntuar-los. No eren els productes definitius perquè, com va explicar a Regió7 Jaume Biarnés, responsable del departament de patrimoni de la Fundació Alícia, tot i que hi van començar a treballar l'octubre passat, encara hi ha molta feina a fer. Per exemple, en el cas del vi bullit de la DO Pla de Bages, caldrà adaptar-se al ritme de la vinya per crear-lo. "Fins d'aquí a dos o tres anys no el tindrem".