Era una mesura anunciada des de fa temps i ara, finalment, s'ha concretat. Representants de Càritas Manresa i de l'Ajuntament van presentar ahir els detalls del projecte de masoveria urbana que avui ha de començar a caminar i en el qual participaran famílies dels serveis socials del consistori i de l'entitat benèfica.

Segons va avançar ahir el director de Càritas Manresa, Jaume Espinal, el projecte inclou quatre pisos d'un bloc del carrer de Sant Miquel, posats a disposició del programa per part d'un particular. D'acord amb la previsió inicial, va continuar Espinal, avui mateix s'ha de produir la firma del contracte entre el propietari de l'immoble i les parts implicades per tal de donar el tret de sortida a unes millores que haurien d'estar finalitzades abans d'acabar aquest any 2015.

El director de l'ens va afegir que els impulsors del projecte ja estan treballant per tal de tancar la cessió de vuit pisos més -sense especificar la seva ubicació- per allotjar nous masovers. La rehabilitació d'aquests vuit immobles més, però, va dir Espinal, es farà en funció dels resultats d'aquesta primera fase.

Espinal va estar acompanyat a l'acte per la regidora d'Acció Social i Cooperació, Mercè Rosich, i el regidor d'Habitatge, Antoni Llobet.