L'Ajuntament de Manresa i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa han signat aquesta setmana el conveni regulador del Pla de Desenvolupament Comunitari de la FAVM. La inversió del consistori serà de 72.000 euros.

Amb aquest conveni l'Ajuntament de Manresa té la voluntat d'impulsar l'acció comunitària per mitjà de diferents projectes. Els Plans de Desenvolupament Comunitari són estratègies d'intervenció social que des de la participació de diferents agents territorials, entitats, agents socials i serveis donen resposta a les necessitats d'una comunitat des de la proximitat i que permeten desenvolupar l'acció comunitària.

Amb la inversió de l'Ajuntament es pretén impulsar punts de recerca de feina per a les persones que estiguin en situació d'atur mitjançant Internet, sensibilitzar la població respecte al Civisme i el Medi Ambient, fomentar les relacions intergeneracionals entre els veïns i veïnes dels barris, fomentar el banc de recursos i d'activitats, el foment de les sinergies de treball i col·laboració entre les entitats veïnals. També la creació d'un punt de recollida de joguines en col.laboració amb la campanya de Creu Roja i la dinamització veïnal a les entitats i suport tècnic a través dels tècnics comunitaris. El document va ser rubricat per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i pel president de FAVM, Enric Martí, en un acte que va tenir també la presència del tinent d'alcalde i regidor de Barris i Acció Comunitària, Joan Calmet; i els membres de la junta de la federació: Faustí Fíguls, Marina Hosta, Jaume Canudes i Ferran Camps. El pla s'estructura en nou eixos diferents per treballar la integració.