L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, cobrarà el mateix que fins ara tot i que també és diputat provincial de la Diputació de Barcelona, on és responsable de l'àrea d'Espais Naturals i Medi Ambient. El sou de Junyent és de 4.785 euros bruts al mes. D'aquests, 2.891 els aportarà la Diputació de Barcelona, on tindrà una dedicació formal del 51 %. La diferència fins arribar als 4.785, que són 1.894 euros, la pagarà l'Ajuntament.

Quan es va anunciar que seria diputat a la Diputació de Barcelona, Junyent va deixar la porta oberta a renunciar al sou d'alcalde. Finalment, però, no tindrà dedicació exclusiva com a diputat provincial.

Segons ha explicat Junyent a aquest diari "en un principi el plantejament és que tinguem la meitat de la dedicació a un lloc i l'altra meitat a l'altre, encara que per mi i per l'equip de govern la prioritat és la ciutat de Manresa".

La setmana passada (vegeu Regió7 del 30 de juliol), la Diputació de Barcelona va celebrar el ple en el qual es va decidir el cartipàs. Junyent serà el diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient amb una dedicació parcial. "Aquesta fórmula la vam proposar nosaltres entenent que no podia tenir una dedicació completa a Barcelona. Hi havia altres possibilitats, però aquesta permet a la ciutat estalviar-se uns diners" i també "poder combinar les dues responsabilitats amb un cert equilibri".