El govern de CiU de l'Ajuntament de Manresa està intentant obtenir la propietat de les parcel·les de terreny que manquen per poder fer una plaça centrada a la Bonavista i modificar el projecte que va aprovar a final del mandat passat, tal i com li reclama ERC, que ofereix suport extern al govern convergent en minoria.

Marc Aloy ha explicat que ERC considera que el projecte del conveni entre l'Ajuntament i la Diputació és millorable, "així ho vam creure quan es va portar el conveni al ple i per aquest motiu no vam votar a favor del dictamen".

Arran de la signatura del pacte d'Investidura i Governabilitat entre CiU i ERC, els republicans van demanar que s'estudiessin totes les eines urbanístiques a l'abast "per tal d'accelerar l'adquisició de les finques necessàries per fer la plaça, i així ho estan fent els serveis tècnics". Segons Aloy, "abans d'afrontar una operació tan important per a la ciutat cal estudiar totes les possibilitats i així ho estem fent des de CiU i ERC i, sobretot, des dels serveis tècnics".

El regidor d'Urbanisme, Jordi Serracanta (CiU), va admetre en el darrer ple municipal, responent una pregunta del PSC, que el projecte està sent analitzat en el marc dels acords entre les dues forces, però va recordar que la subvenció de la Diputació "marca un termini clar i inequívoc per tirar endavant l'actuació".