Aquest cap de setmana un grup de 30 belgues fan estada a l'alberg del Carme de Manresa. Són pelegrins del Camí de Sant Ignasi. La demanda de reserves, però, és fluixa , afirma la responsable de l'equipament, Assumpta Mas. És el primer cop des que es va posar en marxa l'alberg, fa 25 anys, que no tanca a l'agost, quan penjava el cartell de "Tancat per vacances".

Mas assegura que el fet d'obrir l'agost no ha comportat una demanda més gran de reserves, i que precisament per això s'acostumava a tancar l'equipament.

Afirma que, tret del grup belga, que ja fa mesos que es va interessar per fer estada a l'alberg, la resta de dies han estat més aviat fluixos, amb 2, 3 o 4 persones fent-hi pernoctacions. "Vénen un màxim de dues nits. Normalment arriben un dia i marxen l'endemà". La majoria són pelegrins que fan el Camí de Sant Ignasi. Precisament per promoure el camí i per poder donar servei als pelegrins es va decidir obrir l'alberg del Carme a l'agost. La majoria de les persones que hi fan estada truquen prèviament per fer la reserva o per interessar-se si hi ha places, però també n'hi ha que s'hi presenten directament. L'alberg del Carme, que forma part de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), té 97 places de capacitat. L'equipament es va inaugurar el 1990 i el gestiona la Generalitat de Catalunya.