L'Ajuntament de Manresa ha reconegut que la contenció pressupostària municipal va impedir fer les inversions previstes per millorar el servei de la neteja de la ciutat coincidint amb la posada en marxa de la nova concessió el 2011. Segons el regidor d'Espai Urbà i Entorn Natural, Jordi Serracanta, aquesta dinàmica es trencarà aquest 2015.

Aquest estiu, veïns i comerciants del centre històric de la ciutat s'han queixat públicament de la manca de manteniment i neteja dels carrers. A més a més, els representants dels treballadors del servei de la neteja han considerat que aquestes queixes són justificades a causa de les retallades i també del temps especialment sec que hi ha hagut aquest estiu (vegeu Regió7 del 14 d'agost).

Demanda superior

Arran d'aquests fets, Serracanta considera que és cert que l'estiu especialment sec "ens ha generat unes demandes superiors a les habituals del servei. Hi hem fet front ampliant de manera important els treballs amb aigua a pressió, però admetem que segurament no hem pogut arribar a tot arreu i amb la intensitat desitjada".

Serracanta opina que quan es va posar en marxa la nova concessió, l'octubre del 2011, ja es van implementar millores com la neteja intensiva de voreres, la neteja manual de l'exterior dels contenidors, escombradores mecàniques, neteja d'aigua a pressió i la creació de noves brigades. Per a Serracanta, "el salt de qualitat, sobretot en maquinària i sense comptar les inversions no realitzades, ja era prou important".