L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa no tan sols ha de dirigir la ciutat en minoria, 9 de 25 regidors, sinó que ho ha de fer amb els seus dos regidors d'Unió distanciats entre ells arran del trencament de la federació entre Convergència Democràtica (CDC) i Unió Democràtica (UDC), a mitjan mes de juny passat.

Els dos membres del govern per part d'Unió són Olga Sánchez, que és cinquena tinent d'alcalde i responsable de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, i Miquel Davins, regidor de Sanitat i Gent Gran. Aquest últim té dedicació exclusiva i rep un sou de 3.456 euros bruts. La dedicació de Sánchez és del 90 % i cobra 3.509 euros bruts al mes perquè cobreix més àrees.

Tots dos han expressat la seva voluntat de continuar a l'executiu manresà i garantir-ne l'estabilitat. Però s'han situat en bàndols diferents després de la ruptura. Sán-chez va deixar la presidència d'Unió a Manresa a final de juliol, tot i que no ha deixat el partit, ni s'ha posicionat, almenys públicament, a favor de cap dels moviments sorgits de la ruptura com Hereus del 1931. Per la seva part, Davins, que és president comarcal d'Unió Democràtica, s'ha mantingut fidel a la direcció nacional que encapçala Josep Antoni Duran i Lleida.

Si algun dels dos o els dos renunciessin a formar part del govern municipal, aquest quedaria encara amb una minoria més fràgil que no pas la d'ara. A les municipals, CiU, llavors encara aliats, van obtenir 9 regidors, dos menys que no pas al mandat anterior. Es podria quedar en 7 o 8. Malgrat que el govern municipal té el suport dels 7 regidors d'Esquerra Republicana, amb qui ha signat un pacte de governabilitat, complicaria notablement la gestió del govern de la ciutat. A les municipals, Sánchez anava de número 4 i Davins al 8.