S'acosta l'inici del nou curs escolar, i dues de les entitats de Manresa que tracten amb persones en situació de vulnerabilitat han organitzat sengles campanyes de recollida de material escolar perquè tots els infants puguin iniciar les classes amb el necessari. Es tracta de Creu Roja Manresa, que organitza la setena edició de la seva campanya de recollida de material escolar, i la Fundació Rosa Oriol, que també en demana per als usuaris que atén. Entre les dues pretenen ajudar uns 800 nens i nenes.

La campanya de Creu Roja Manresa es concentrarà els dies 4 i 5 de setembre als centres comercials Carrefour de Manresa i de Sant Fruitós de Bages. En aquesta setena edició l'objectiu és arribar a més de 450 infants de tota la comarca del Bages i del Moianès. Les persones que desitgin col·laborar-hi poden anar els dos dies esmentats al Carrefour de Manresa o al de Sant Fruitós de Bages i fer la seva aportació comprant motxilles, bolígrafs, colors, retoladors i llapis, entre altres articles.

Pel que fa a la Fundació Rosa Oriol, la seva impulsora, Sor Lucia Caram, ha explicat a Regió7 des de l'Argentina, on està de vacances, que necessiten omplir 300 motxilles que han posat a la seva disposició amb material escolar, des de carpetes fins a bolígrafs i colors. Convida tothom a col·laborar-hi portant el material al convent de Santa Clara durant tot el dia o bé a la carretera de Vic, 183, on hi ha la residència de la fundació, en aquest cas només els matins.