El pas que ha fet la Fundació Universitària del Bages de centre adscrit o escola universitària a facultat universitària amb entitat pròpia, farà possible solucionar un tema pendent: el de la recerca. És el que es demana a una universitat a més a més de fer docència.

"Com a centre adscrit no en podíem fer", afirma la directora adjunta de la FUB-UManresa, Imma Ubiergo. "Ara, en ser una universitat, hem creat una direcció d'Innovació Docent i Recerca. Això sí que serà una de les novetats amb relació al que fèiem".

Explica que era un tema al qual fins ara no podien aspirar. Primer perquè les titulacions que es van oferir fins al 2010 eren diplomatures i tenien un sostre. No hi havia un lligam directe amb la possibilitat de fer un doctorat. "Molts dels doctors que tenim no van poder fer el doctorat aquí". Ara aquest lligam sí que hi és, però ha requerit un temps, comenta Ubiergo. "No ens hem incorporat a la recerca abans perquè no teníem massa crítica suficient de doctors per poder-ne fer pel tipus de titulacions que impartíem. En el moment que els títols són graus, passes a tenir accés a doctorats".

Per aquest motiu la Fundació Universitària del Bages ha fet un pla de la recerca que es podria fer al Campus Manresa i la implicació que podria tenir al món de les empreses. És un treball que estarà integrat a la nova UVic-UCC.

L'abril passat el doctor en Biologia Xavier Gironés es va incorporar a la FUB per impulsar la creació d'equips de recerca i també noves metodologies i tècniques docents.