El local del teatre Conservatori que ocupaven El Galliner, Imagina't i Cine Club on ha d'anar el centre d'interpretació dedicat a la Manresa de sant Ignasi, actualment és ple de runa. Els operaris han picat terres i parets per fer aflorar les restes del claustre de l'antic convent dels dominics del segle XIV. Els resultats, tot i que queda pendent completar les tasques de neteja, no són especialment esperançadors, ja que els arcs i voltes han aparegut força mutilats.

Com a curiositat, en una paret que formaria part de l'església de Sant Domènec, annexa al convent i que, com aquest, és del segle XIV -si bé no es va considerar acabada del tot fins al segle XVIII- hi ha aparegut un antic escut heràldic del segle XIV.

Les obres per fer l'Espai Manresa 1522. La ciutat d'Ignasi, que és com es dirà definitivament, si no hi ha cap més canvi del nom, duraran dos mesos. Han de quedar acabades el novembre per poder obrir l'espai abans d'acabar l'any. Ahir al matí l'arquitecte municipal Ramon Nieto, que dirigeix l'actuació, va fer-hi una visita acompanyat per tècnics i per responsables de la Constructora del Cardoner, que les executa.

Al costat de l'entrada al local hi havia dos contenidors d'obra on dos operaris anaven tirant la runa de dintre. Pel que fa al carrer de Jaume I, van col·locar unes tanques a banda i banda de l'embocadura amb el carrer del Mestre Blanc, on dóna el local on es fa la intervenció, per guardar algunes places d'aparcament per a les maniobres d'accés i de sortida dels vehicles d'obra, afectació que està previst que s'allargui un mes.

Nieto va explicar que la feina actual passa per "repicar tots els revestiments que hi havia, tancaments de totxana, envans de pladur, falsos sostres de pladur, falsos sostres d'encanyissat. Es tracta de treure-ho tot i veure quins elements originals del claustre i de la paret de l'antiga església trobem. En funció del que trobem, ho sanejarem, ho reajuntarem i deixarem a la vista tot l'element de pedra original, i tots els revestiments nous els farem de manera que es vegin completament moderns, i que no entrin en conflicte amb el que hi havia". S'usarà pladur blanc i un microciment de color vermell per al terra, informa.