Després de 7 anys de classes en cargoleres, l'institut de Cal Gravat de Manresa estrenarà edifici nou de trinca aquest curs. De fet, els alumnes que han hagut d'anar a recuperació aquest setembre ja ho han fet aquesta setmana.

Feia 35 anys que això no passava. L'últim institut que es va construir nou a Manresa va ser el Pius Font i Quer. Es va inaugurar el 1980. La primera pedra del centre la va posar el President Josep Tarradellas. Sí que durant aquest període de temps s'han fet obres de millora i ampliació als altres. A Manresa hi ha cinc instituts públics: Cal Gravat, Lluís de Peguera, Guillem Catà, que és a l'antic col·legi Francesc Barjau, el Lacetània i el Pius Font i Quer.

Tot a punt

A Cal Gravat, aquests dies professors i personal administratiu treballen per tenir-ho tot a punt, i també per fer-se seu el nou espai i conèixer tots els seus racons.

"Les sensacions són molt estranyes", confessa el director del centre, Toni Massegú. "Feia 7 anys que estàvem en mòduls prefabricats i realment no ens hi trobàvem malament perquè ens els havíem fet nostres. Òbviament hi hem guanyat, només faltaria, i estem una mica a l'expectativa de com encaixar totes les peces. Hi ha molta il·lusió i ganes de començar".