La Marxa de Torxes per la Independència ha reunit aquest dijous al vespre centenars de persones al centre de Manresa. La desfilada ha arrencat passats 2/4 de 9 del vespre a Crist Rei i ha començat a avançar pel primer tram del Passeig de Pere III, que s'ha omplert de gent lluint torxes enceses i cridant «independència».

D'allà, el recorregut de la marxa ha seguit cap a la plaça de Sant Domènec, el carrer del Born, la Plana de l'Om i el carrer de Sant Miquel abans d'arribar a la plaça Major, que ha quedat curulla i il·luminada. "La plaça major de Manresa plena com mai. Clima càlid. I no és per l'escalfor de les torxes", ha piluat l'exconseller republicà Josep Huguet.

A l'acte hi han pres part la periodista Patricia Gabancho, responsable del parlament final. I com a novetat, enguany hi havia prevista una botifarrada popular davant l'edifici consistorial i una actuació del grup musical 4CAT. L'objectiu, segons els organitzadors, era mantenir l'ambient a la plaça fins a la mitjanit, moment en què és previst el tret de sortida oficial a la campanya per a les eleccions del 27 de setembre.