86 persones han passat entre el 15 de juny i el 6 de setembre pel centre d'acollida provisional que va posar en marxa l'Ajuntament al Museu Comarcal per als pelegrins que arriben a la capital del Bages pel Camí Ignasià o bé seguint altres rutes, com el Camí de Sant Ignasi. D'aquests 86 pelegrins, 69 eren estrangers, principalment dels Estats Units i de Bèlgica.

L'espai d'acollida, situat a la planta baixa del museu, on abans hi havia l'Oficina de Turisme, és el lloc on les persones que arriben a la capital del Bages després de fer alguna ruta llarga han d'anar perquè els posin, en el cas de les que hagin fet el Camí Ignasià, el darrer segell en la seva credencial de pelegrí. Aquest espai és provisional. Dissabte passat Regió7 va informar que fins al 2017 no estaran acabades del tot les obres en espais que ara estan en desús o fan de magatzem al Museu Comarcal per fer-hi un espai d'acollida amb cara i ulls i més comoditats, com dutxes i bar-cafeteria, que no pas el d'ara, on el que s'ha fet ha estat instal·lar unes taquilles perquè els pelegrins hi puguin deixar les pertinences, i poca cosa més.

En dos mesos i tres setmanes, d'ençà que va entrar en funcionament rellevant el santuari de la Cova en la funció de rebre els pelegrins, per aquest espai d'acollida, segons dades facilitades per l'Oficina de Turisme de Manresa, hi han passat 86 persones (8 el juny, 45 el juliol, 31 l'agost i 2 la primera setmana de setembre). De les 86, 69 (80%) eren estrangeres, 13 (15%) de l'estat espanyol i 4 (5%) catalanes. Pel que fa a la procedència d'estrangers, els nord-americans (31 persones), els belgues (27 persones) i els mexicans (8 persones) han estat les principals nacionalitats dels pelegrins.