La fira Manresa Solidària d'aquest dissabte inclourà un espai dedicat a informar i trencar mites sobre la situació dels refugiats sirians. Aquest punt, segons els organitzadors de la jornada, buscarà oferir dades poc conegudes com ara el perfil d'aquestes persones o les necessitats específiques que poden tenir. També s'hi intentarà difondre que l'atenció als nouvinguts no comportarà deixar de prestar ajudes a les famílies locals que ho necessitin.

Encara que la ciutat forma part del conjunt de municipis que s'han mostrat disposats a rebre famílies de refugiats, els tràmits d'acollida estan en punt mort. Tot i els primers contactes entre organitzacions solidàries i institucions, els següents passos segueixen a l'espera de la resolució dels organismes europeus sobre l'assignació de quotes entre els estats.

La introducció del punt d'informació sobre la situació dels refugiats sirians és la principal novetat de la fira solidària en la que les organitzacions no governamentals pel desenvolupament (ONGD) de la ciutat mostren els seus programes. La cita, que tindrà lloc dissabte a la plaça de Sant Domènec, va ser presentada ahir en un acte on va participar la regidora d'Acció Social i Cooperació, Mercè Rosich; el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera; la dinamitzadora de la Casa Flors Sirera, Sílvia García, i la representant d'Inshuti, Fina Farrés.

Malgrat que en anteriors convocatòries les activitats al centre de la ciutat s'allargaven durant tot el dia, en aquesta ocasió els organitzadors han optat per replantejar-ne el format i han concentrat tots els actes en la franja de tarda. Les parades de les ONGD quedaran establertes a les cinc de la tarda i es podran visitar fins passades les deu de la nit, un cop s'hagi llegit el manifest de cloenda de la cita.

També ha canviat el format de l'àpat de germanor, que en les edicions anteriors es feia durant l'hora de dinar mentre que enguany es farà en la forma d'un sopar popular de cuina senegalesa. Els tiquets per participar-hi valen set euros i es poden comprar per anticipat a les taquilles del teatre Kursaal i a la botiga Comerç Just i a la Casa Flors Sirera.