Donar un cop de mà després de sortir de l'escola és la funció que desenvolupen els quatre centres oberts que funcionen a Manresa i que aquest curs oferiran suport a un centenar de nenes i nens d'entre 6 i 12 anys.

Aquests equipaments són un recurs social i han tornat a iniciar un nou curs escolar amb l'objectiu d'oferir suport socioeducatiu i alimentació a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.

Ahir, el centre obert la Font -el primer que va obrir portes a Manresa el 1984- va rebre la visita de la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich, i la cCap de Secció de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, Josefina Ramírez.

Rosich va destacar la funció "de reforç escolar i de sociabilització mitjançant el joc" que aquests equipaments municipals duen a terme.

Dels quatre centres oberts, tres -el Sergi Aguilera, emplaçat al centre cívic Selves i Carner; el Xalesta, situat a la Balconada, i el centre obert de la Font dels Capellans- són gestionats pels Serveis Socials de l'Ajuntament, i el Casal-ot, situat a la plaça del Milcentenari, per la Creu Roja.

Josefina Ramírez va explicar que els nens deixen el centre obert entre els 12 i 13 anys -quan acaben sisè de primària-; però també hi ha baixes als centres quan la família canvia de lloc de residència o evoluciona la seva situació.

Després d'aquesta edat els joves poden accedir a recursos com el programa Joves del Nucli Antic.

El centre de la Font, com la resta de centres oberts, disposa de bany amb dutxa, cuina, espai de lectura i per fer els deures i una zona més lúdica.

Els infants valoren especialment que els ajudin a aclarir dubtes quan fan els deures. Realitzen assemblees per decidir tots junts activitats i la seva opinió és tinguda en compte a l'hora de programar-les.