La científica manresana Laura Masgrau, subdirectora de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) de la UAB, ha rebut una borsa d'investigació de 15.000 euros del programa "L'Oréal-UNESCO Per les dones en la ciència" per la seva lluita contra la metàstasi del càncer dissenyant computacionalment una molècula que inhibeixi l'enzim que propicia la metàstasi.

La borsa, de 15.000 euros, és un reconeixement a la trajectòria científica d'investigadores menors de 40 anys a qui ajuda finançant un projecte de recerca durant un any. El programa, que aquest any compleix el desè aniversari de l'edició espanyola, incideix especialment a donar visibilitat a les investigadores guardonades amb l'objectiu que les seves experiències puguin servir per inspirar les noves generacions de dones a fer una carrera científica.

Laura Masgrau treballa en l'àmbit de la Química Computacional i la Modelització Molecular aplicats a l'estudi dels enzims. La seva recerca busca comprendre com funcionen aquests catalitzadors biològics i utilitzar aquest coneixement per guiar vies de modificació de la seva activitat.

En els darrers anys, la doctora Masgrau ha dirigit, dins del grup de Biologia Molecular Teòrica, una línia de recerca sobre la possibilitat d'inhibir l'acció d'un enzim que s'ha relacionat amb la capacitat de generar metàstasis en càncer colorectal, com a via terapèutica complementària per disminuir l'alta taxa de recaigudes en aquest tipus de càncer.