"Game over. Incivisme fora de lloc!", el joc de rol pensat per fomentar el civisme als instituts de Manresa, repren l'activitat aquest dijous 1 d'octubre. En total i fins el 17 de desembre, es duran a terme 28 sessions a set centres educatius de secundària de la ciutat.

Inclòs dins del Pla de Civisme i convivència ciutadana de l´Ajuntament de Manresa, "Game over. Incivisme fora de lloc!" és una programa que vol sensibilitzar els adolescents sobre les conseqüències de les accions incíviques. Es porta a terme en sessions de dinàmica de grup a partir d´un joc de rol en el qual els alumnes assumeixen el paper dels personatges implicats: executors de l´acció incívica, afectats, representants municipals i cossos de l´ordre públic i d´emergències sanitàries.

Amb aquesta dinàmica els joves experimenten en primera persona les conductes incíviques i les conseqüències que comporten en el marc de la convivència, i empatitzen amb les persones afectades. Tot seguit s´obre un debat per reflexionar sobre els conflictes que generen aquest tipus d´actituds i es busquen solucions entre tots.

Els centres de secundària on tindran lloc les sessions són: Guillem Catà, Ave Maria, Oms i de Prat, Lluís de Peguera, Pius Font i Quer, Lacetània i Cal Gravat. Els tallers es dirigeixen a alumnes de 4t d´ESO, 1r de batxillerat o 1r d´un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM). La primera sessió de "Game over" es farà el dijous, 1 d´octubre a l´INS Guillem Catà.

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Manresa té com a objectiu fomentar el sentiment de l´espai públic com a un bé comú que s´ha de compartir respectuosament i preservar entre tots. El programa vol implicar els joves i corresponsabilitzar-los en la consecució d´una ciutat cívica i respectuosa.