Les obres per reconvertir part de l'edifici del teatre Conservatori en un espai sobre la Manresa de sant Ignasi han permès descobrir el que podria ser una ossera. Hi han trobat restes de ceràmica i ossos. La troballa s'analitzarà més exhaustivament més endavant, quan es faci un pla integral de tot l'edifici que permeti fer-hi treballs arqueològics.

On hi ha l'actual edifici del Conservatori de Manresa es va construir el segle XIV el convent i l'església dels dominics. Sant Ignasi hi va fer estada uns dies durant la seva visita a la ciutat el 1522. Encara queden restes del convent com el claustre, tot i que força malmeses.

La troballa dels ossos es va documentar i es va comunicar a Patrimoni de la Generalitat de Catalunya tal com marca el procediment, per poder-ho estudiar amb més deteniment quan sigui possible. També es va acordar que es pavimentés la zona tal com era previst per continuar les obres de l'equipament ignasià.

"No sabem si els ossos són humans. S'haurà d'estudiar", han assegurat a Regió7 fonts de l'Ajuntament de Manresa. Sí que es veu clar que no es tracta de sepultures, tot i que en un primer moment es va valorar aquesta possibilitat. "Les tombes acostumen a estar més endreçades i a tenir una tapa" o una llosa al damunt, i no era el cas. Més aviat semblaria una mena d'ossari o un forat en el qual es van abocar restes durant algunes de les diverses obres que s'han dut a terme en aquest punt al llarg de la història. Les més importants que s'hi han fet últimament van ser els anys 60 i 70 per agençar el teatre. A les últimes es va rebaixar la planta del teatre.

Les mateixes fonts han explicat que una màquina que treballava en les obres va gratar el terra i es van aixecar uns totxos d'obra cuita, quan el que s'esperava trobar era alguna mena d'enllosat que hauria de correspondre al claustre de l'antic convent dels dominics, que finalment no es va trobar.