L'exregidor de la CUP Adam Majó és la persona que té al cap l'equip de govern de CiU i el seu soci extern, ERC, per tal de ser nomenat comissionat del Centre Històric de Manresa, segons ha pogut saber Regió7. Majó va ser el president del grup municipal de la CUP durant el darrer mandat 2011-2015 i va entrar de regidor l'any 2008 després que l'únic representant de la formació, Roger Torras, deixés l'Ajuntament i passés el relleu al número 2. CiU i ERC consideren que Majó és la persona idònia per liderar un equip interdisciplinari per afrontar, de manera transversal, la gestió del centre històric.

Per la seva banda, la CUP s'ha oposat frontalment a aquest nomenament. En declaracions a Regió7, el president del grup municipal, Jordi Masdeu, ha assegurat que la candidatura a la ciutat "no entén" la decisió de Majó d'acceptar aquest càrrec de confiança. Masdeu ha volgut deixar clar que la CUP de Manresa està en contra de qualsevol nomenament de càrrec de confiança i que no te rés a veure amb aquesta decisió que es podria entendre com a "porta giratòria". Masdeu ha remarcat que per a la CUP ha estat una "sorpresa" i que respon a una decisió estrictament personal d'Adam Majó.

La formació ha emès un comunicat en el qual ha remarcat que "desaprova" la incorporació d'Adam Majó com a comissionat atès que "el projecte de l'actual govern municipal pel centre històric és totalment diferent al que defensa la CUP de Manresa i pel qual portem molts anys treballant". Així mateix, ha subratllat que està "radicalment en contra de la creació de càrrecs de confiança" atès que, segons la CUP, "aquesta figura hauria d'haver estat escollida a través d'un concurs públic i transparent" i ha volgut deixar clar que Majó ja no forma part de la Candidatura d'Unitat Popular. "Durant molts anys n'ha estat la cara més visible. Aquest fet pot generar confusió entre les ciutadanes i un posterior descrèdit cap a una candidatura que sempre ha rebutjat i rebutjarà pràctiques com aquestes, contràries als nostres principis ideològics", han explicat en el comunicat. A més, ha afegit, "segons el codi ètic de la CUP, la militància a la organització és incompatible amb el desenvolupament d'un càrrec com aquest en un govern de CDC i UDC".

La contractació d'Adam Majó forma part de l'impuls del centre històric que estableix el pacte d'investidura i governabilitat entre ERC i CiU. La creació del comissionat del centre històric va en la línia de considerar aquesta part de la ciutat una peça fonamental per aconseguir una ciutat viva i atractiva que necessita la suma de les màximes complicitats per recuperar la seva funció de centralitat i de representativitat local. Majó començarà a treballar el gener.