L'Ajuntament de Manresa ha iniciat aquest dilluns la primera fase dels treballs de construcció de la plaça dedicada al doctor Simeó Selga. El nou espai se situa a l'encreuament del passeig Pere III amb el carrer Primer de Maig, en ple centre de la ciutat. Es tracta d'un indret on ja fa més d'una dècada que els veïns esperen la construcció d'una zona verda.

El regidor d'Espai Urbà i Entorn Natural, Jordi Serracanta, ha explicat que la nova plaça pretén guanyar un espai clau i cèntric de la ciutat amb jocs infantils i per a la gent gran, i amb dues pèrgoles que serviran d'entarimat perquè "hi puguin passar coses". Es preveu que la plaça estigui acabada durant el primer semestre del 2016.

La nova plaça Simeó Selga permetrà urbanitzar un espai molt cèntric de la ciutat i té l'objectiu de transformar aquest indret en un pol d'atracció de diversos itineraris de vianants, com a lloc d'estada i de confluència d'activitats de lleure. Així, el nou equipament serà un espai de trobada i de promoció de la salut que, a més, integrarà al teixit urbà un espai públic que posarà en comunicació el passeig de Pere III amb el carrer de Carrasco i Formiguera.El projecte d'urbanització abasta un solar de 2.017 metres quadrats i es distribuirà en tres fases, amb un pressupost global de 652.552,06 euros.

La primera fase, que ha arrancat aquest dilluns, té un cost de 257.683 euros i està destinada a la part est de la plaça. Es preveu que les obres d'aquesta primera fase durin cinc setmanes, durant les quals hi haurà afectacions al trànsit. La segona i tercera fase del projecte estan previstes per al 2016 i, segons ha informat el regidor d'Espai Urbà i Entorn Natural, Jordi Serracanta, l'objectiu és finalitzar totalment la plaça durant el primer semestre de l'any vinent.

Un espai dedicat a la salut i polivalent

La plaça és un homenatge al desaparegut pediatra manresà Simeó Selga. Per aquest motiu, l'espai vol oferir una sensibilitat especial per als nens i per a la promoció de la salut. Així, tindrà diversos espais per a jocs infantils i pels adults que es vulguin mantenir en forma amb aparells per fer-ho. A més, hi hauran dues pèrgoles que podran servir d'escenari.

Més d'una dècada d'espera

Fa més d'una dècada que es preveu la construcció d'una zona verda a l'encreuament del passeig de Pere III de Manresa amb el carrer Primer de Maig, al costat del baixador dels Catalans. L'espai ha estat ocupat els darrers anys pels mòduls prefabricats que han servit com a comodins per a la realització de les obres de reforma de l'institut Lluís de Peguera, però aquesta actuació ja fa temps que va finalitzar.