A les urgències hospitalàries de Catalunya s'ha detectat que entre les persones que hi han anat més de deu vegades durant mig any, el segon diagnòstic més freqüent és la discapacitat intel·lectual amb trastorn conductual. És un bon exemple que en l'atenció de les persones amb alteracions de conducta hi ha molta feina per fer.

Millorar aquesta atenció és l'objectiu del Congrés Estatal sobre Alteracions de la Conducta, que celebrarà a Manresa els dies 12 i 13 d'aquest mes la tercera edició, amb la participació de prop de 600 professionals, el 30% dels quals de fora de Catalunya. Organitzat per Althaia i Ampans, el congrés, que acollirà el teatre Kursaal i que inaugurarà el conseller de Salut, Boi Ruiz, abordarà el redisseny dels models d'intervenció i suports a les persones amb trastorns de conducta. Es desenvoluparà en dues àrees: infantojuvenil i adults.

A banda de la dada de les urgències, el doctor Pere Bonet, director de Salut Mental d'Althaia, en va aportar, ahir, en la presentació del congrés, una altra de molt significativa: el 10% dels menors de 18 anys han anat alguna vegada a l'especialista per consultar un problema de salut mental, i a l'1% els han diagnosticat una malaltia greu. "Tenim punts de millora", va admetre. Al congrés (vegeu el text de sota) hi participarà un referent del tema de l'àmbit escolar.