Els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent, i de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, el rector de la parròquia de Sant Sadurní de Salelles, Manuel López Ceballos, i la vicepresidenta de l´Associació Cultural Pro Retaule de Salelles, Rosa Fargas, han signat aquest divendres a la tarda el conveni que tanca el contenciós a l´entorn del retaule del Roser, exposat els darrers anys al Museu Comarcal de Manresa. A l'acte també hi ha estat present el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

En virtut de l´acord, l´Ajuntament de Manresa, titular del Museu Comarcal, es compromet a no presentar recurs d´apel·lació la Sentència del Jutjat Contenciós administratiu número 3 de Barcelona que determinava el retorn a Salelles del retaule. Així, aquesta sentència esdevindrà ferma i s´executarà, segons les condicions de trasllat, custòdia i exposició de la peça.

Al seu torn, la Parròquia de Sant Sadurní de Salelles i l´Associació Pro retaule de Salelles es comprometen a donar per executada la resolució judicial i, per tant, no demanar la seva execució.

El conveni determina que el Retaule del Roser serà traslladat a l´església de Sant Sadurní de Salelles per a la seva exposició i veneració en aquest indret amb caràcter permanent, com a màxim el dia 29 de febrer del 2016. Per fer-ho possible, la parròquia de Sant Sadurní haurà de disposar de totes les condicions d´exposició, conservació i seguretat determinades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, les quals es concretaran properament.

Les despeses derivades de l´adequació de la instal·lació aniran a càrrec de la parròquia de Sant Sadurní de Salelles, com a propietària de l'obra.

D´altra banda, una comissió de seguiment supervisarà i coordinarà, juntament amb els serveis Tècnics de la Generalitat, les tasques tècniques relacionades amb l´embalatge, transport i muntatge del Retaule. Aquesta comissió estarà formada pel regidor de Cultura de l´Ajuntament de Manresa, l´alcalde de Sant Salvador de Guardiola, el rector de la Parròquia de Sant Sadurní de Salelles i el director del Museu Comarcal de Manresa

Finalment, el conveni preveu la col·laboració entre els ajuntaments de Sant Salvador de Guardiola i Manresa, per garantir la bona execució de tots els acords.