L'antiga residència de les germanetes dels pobres de Manresa té les dimensions adients per acollir els refugiats que han d'arribar a Catalunya, però els responsables de la Fundació Tomàs Canet -que gestiona les instal·lacions- han avisat les administracions que cal fer millores a la instal·lació de l'aigua i del gas perquè pugui ser habitat. L'equipament, que ja acull projectes solidaris, té 5.700 metres quadrats i és a prop de centres sanitaris i escoles de la ciutat.

L'equipament manresà és un dels tres centres catalans que acolliran refugiats. Els altres dos són a Tiana i al barri de Sant Andreu de Barcelona. "En aquests moments cal una inversió per atendre en condicions els asilats", indica Francesc Gea, adjunt a la direcció de la Fundació Tomàs Canet. A les habitacions i als lavabos que hi ha a la zona del complex on dormirien, de moment no hi ha aigua ni als lavabos ni a les dutxes. Avisa que cal fer-hi una actuació de millora perquè actualment hi ha fuites. A part, també cal fer obres per millorar la instal·lació del gas. "De moment no podem quantificar quin és el cost d'aquesta intervenció, però no és barat", comenta Gea. A part, s'ha d'aclarir qui es farà càrrec de la inversió, "necessària" abans que comenci a funcionar el complex com a centre d'acollida.

"Encara no hem parlat de qui ha d'assumir el cost d'aquesta intervenció, però suposo que abans que es posi en funcionament hauríem de signar algun conveni que quedi clar quines actuacions s'han de fer i qui ha de fer la inversió", afegeix. Els responsables de la fundació del centre asseguren que ja han avisat d'aquesta qüestió al personal de la direcció general per la Immigració i als representants polítics de l'Ajuntament de Manresa. "Les persones dels diferents organismes que han visitat les instal·lacions ja han vist que cal fer-hi les millores", assegura.