Ahir al migdia va finalitzar la vuitena edició de la Reunió de Columna, organitzada per la Unitat de Columna del Departament de COT i el Servei d'Oncologia d'Althaia amb la col·laboració del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Mútua de Terrassa. 150 especialistes en traumatologia, oncologia i neurocirurgia s'han trobat a Món Sant Benet en aquesta reunió, d'àmbit estatal, que enguany s'ha centrat en l'actualització de coneixements sobre el tractament de les metàstasis vertebrals.

Entre aquest dijous i divendres, s'han celebrat cinc taules rodones en les quals s'han abordat els avenços en el diagnòstic i els nous tractaments.

Hi ha participat una trentena de ponents, tres dels quals de reconegut prestigi internacional com són el manresà Joan Carles Vilanova, del Servei de Radiologia de la Clínica de Girona-IDI-UdG, especialitzat en ressonàncies magnètiques; Charles Court, cirurgià ortopèdic de l'Hospital de Bicetre de París, i Jean Marc Vital, cirurgià ortopèdic de l'Hospital Pelegrin de Bordeus, ambdós experts en bi-òpsies líquides, una nova tècnica diagnòstica per analitzar les mutacions tumorals, més ràpida i menys invasiva.

Biòpsies líquides

Precisament les biòpsies líquides i altres tècniques no invasives han centrat bona part de les ponències. En la jornada col·laboren el Servei Català de la Salut, la Delegació al Bages del Col·legi de Metges, la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, la Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología, la Sociedad Española de Oncología Médica i la Sociedad Española de Neurocirugía.