La CUP va confirmar ahir que a principi de mes va proposar el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, com a president de la Generalitat en una reunió negociadora, però Junts pel Sí (JxSí) va rebutjar l'oferta.

La proposta d'investir Carles Pi-Sunyer com a alternativa a Artur Mas va ser revelada ahir pel diari digital La directa, i confirmada hores després per fonts de la CUP des de Manresa, el mateix dia que estava celebrant precisament el debat sobre la investidura.

Segons la CUP, la proposta d'investir Pi-Sunyer, que en el passat va ser magistrat del Tribunal Constitucional, va ser plantejada inicialment el 3 de novembre en una reunió negociadora amb Junts pel Sí, i posteriorment, va ser de nou posada a sobre de la taula en la reunió mantinguda el 13 de novembre.

Pi-Sunyer, no obstant això, no és diputat, que és un requisit indispensable per ser elegit president de la Generalitat. Per això, si hagués prosperat la proposta, haurien d'haver dimitit diversos diputats electes de JxSí, fins a arribar al lloc 71 que era el que ocupava a la llista el president del Consell Assessor per a La Transició Nacional.