La cita d'ahir de Manresa podria ser recordada com l'inici del camí irreversible cap a unes eleccions anticipades. Després de tot un dia de debat al Nou Congost, la CUP va sortir de la capital del Bages amb un no més reforçat que mai cap a la investidura d'Artur Mas, sense oferir cap senyal, de moment, que més endavant pugui donar el seu braç a tòrcer.

I, al seu torn, fins ara, tampoc Junts pel Sí no ha mostrat cap signe de voler plantejar un candidat alternatiu, com va insistir ahir la CUP. Encara poden passar moltes coses, però des de la trobada de Manresa és més clar que mai que una de les dues bandes haurà de cedir si es vol fer possible l'acord.

Després de set hores de debat, els més de 1.250 militants i simpatitzants de la CUP que van acudir al Nou Congost van votar de manera majoritària en contra d'Artur Mas: 823 assistents van votar que no, mentre que només 434 van preferir un sí condicionat. Gairebé la meitat dels assistents (574) es va decantar, a més a més, per anar a unes eleccions anticipades el març.

Els resultats de l'assemblea van ser anunciats pel diputat Benet Salellas al final de la jornada de debat davant dels nombrosos mitjans de comunicació que es van desplaçar ahir a Manresa. Salellas va explicar que "l'escenari que més adhesions ha suscitat és el de seguir explorant un pla de xoc de mesures socials, un procés de ruptura i una presidència alternativa a Artur Mas".