Executats els treballs d'enderroc, i fent el recompte dels camions que s'han omplert, de la Sala Ciutat de Manresa n'han tret unes 1.200 tones de runa. Aquesta setmana s'han completat les feines per retirar el material, de manera que el solar ja ha quedat net.

Responsables de l'empresa que ha executat l'enrunament de la sala situada a la plaça de Sant Ignasi han explicat que no ha estat un enderroc complicat i que l'únic aspecte rellevant que han hagut de tenir en compte ha estat que es tracta d'una operació en un centre històric i entre dues mitgeres, amb la qual cosa s'ha hagut de fer una demolició manual a les zones més properes a banda i banda (museu i capella del Rapte). Afirmen que, en tots dos casos, no hi ha hagut cap problema remarcable. Els residus resultants s'han dut a una gestora de residus del Bages.

Una vegada eliminat del tot el terra de formigó de l'edifici, s'ha arribat a les bases dels murs de l'antiga església de Sant Ignasi, de la qual ja es tenia constància i que es documentaran abans de fer el projecte d'urbanització. Fonts de l'Ajuntament han informat que actualment s'està planificant l'estudi arqueològic i que, quan comenci, es preveu que hi hagi una màquina excavadora fent feines per "esgarrapar" a poc a poc i acabar de descobrir els murs de l'antiga església, juntament amb els arqueòlegs que ho supervisaran.

L'enrunament de l'antiga Sala Loyola va començar el dia 1 d'octubre passat.