L'Ajuntament de Manresa no vol deslluir el passeig de Pere III a la nit amb la col·locació de punts de llum de baix consum de color taronja, i per això en aquesta zona cèntrica de la ciutat les làmpades de baix cost que es col·locaran seran de color blanc. Hi ha llum taronja a gairebé tots els carrers de la ciutat des que es va anar subs-tituint l'antiga il·luminació pública per una altra de més eficient energèticament. El Passeig, però, es distingirà respecte d'altres punts de la ciutat tot conservant la il·luminació blanca.

Les làmpades del Passeig seran d'halogenurs metàl·lics, que són de color blanc i gasten una tercera part dels que hi ha actualment, de vapor de mercuri. Precisament aquesta darrera tipologia -també de llum blanca- és la que hi ha hagut tradicionalment a l'espai públic i que ara s'ha de canviar per un altre tipus d'enllumenat que consumeixi menys energia. La direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat obliga els ajuntaments a col·locar un enllumenat públic respectuós amb el medi ambient i que consumeixi menys que les làmpades de vapor de mercuri que hi havia abans que s'apostés per l'eficiència energètica.

A Manresa, encara queden 990 làmpades de vapor de mercuri, que es concentren sobretot al passeig de Pere III. Tot i que en teoria l'any vinent la totalitat de l'enllumenat ha de ser de baix consum, la sostenibilitat de la il·luminació pública dependrà de la disponibilitat pressupostària. Els tècnics de l'Ajuntament de Manresa afirmen que encara no se sap si es canviarà només la làmpada o si també se substituiran els fanals, i que això dependrà de la partida que s'hi acabi destinant. El que tenen clar els tècnics és que al passeig de Pere III no es col·locaran làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, que emeten una llum de tonalitat groguenca i ataronjada i que és present a gairebé tota la ciutat. Abans de col·locar aquest tipus de llum ataronjada, es mantindrà l'actual -la blanca de vapor de mercuri- tot i el seu cost energètic.